neverfap uyelerimizin donusleri

Üyelerin Toplulukla İlgili Düşünceleri

Aklına takılanları sorabileceğin, krizlere girdiğinde destek alabileceğin, seni motive edecek ve dayanışma ortamını oluşturacak bir grup olsa, nasıl olurdu? Bunu yaklaşık 3 sene önce düşündük ve ilk Whatsapp gruplarımızı kurduk. Zaman geçti, 7 katılımcıyla başladığımız grup 400 katılımcıya kadar çıktı, haliyle suistimal edenlerin, grubu trolleyenlerin sayısı da arttı. Bu noktada ise şunu sorduk: Sadece gruba değer verenlerin girebildiği, daha seçkin bir grup olsa ve bu kişilere daha fazla hizmet verebilsek nasıl olurdu? Bunu da Neverfap üyelik sistemiyle gerçekleştirdik.

Sana Neverfap üyelik sistemini detaylarıyla anlatacağız ama bunun öncesinde Neverfap üyeleri üyelik sistemi için neler söylemiş bir bakalım:

Erhan:
“Ben topluluğa yeni üye oldum. Whatsapp gruplarında müthiş bir dayanışma var. Başarılı olmak için topluluğun büyük avantajı oluyor. Hayatın farklı alanlarında hedefler koyuluyor. Gerçekten saygılı ve temiz bir ortam.”

Abdullah:
“Topluluktaki kişilerin WhatsApp üzerinde etkileşim kurması beni olumlu yönde etkiliyor, bağımlılığı yönetme konusunda beni bilgilendiriyor ve sürecime olumlu katkı sağlıyor.

Discord toplantıları şahsi kanaatim gayet güzel gidiyor. Az kişi bile olsak o haftanın konusu veya arkadaşların konuşmak istediği konular üzerinden birbirimizle tecrübelerimizi paylaşmak noktasında etkili oluyor ve bilinçlendiriyor.”

Faruk:
“Ben normalde 3-5 günü geçemezdim. Gruba girdikten sonra 38 günü geçtim, ondan sonra bozdum. Şu an 30. gündeyim. Bu grup birbirimizi motive ediyor, yeni bilgiler öğrenmemize yardımcı oluyor. Farkındalık yaratıyor bence.

Eren:
“Üyelik sistemi gayet güzel, hem akademiye belli bir ücret ile destek oluyorsun, hem de eskiden bedava olan laubali grup yerine kaliteli insanların olduğu bir gruba erişme imkanı sağlıyorsun. Discord toplantıları ile konuşmamı geliştiriyor, yeni insanlar tanıyorum.”

Yavuz Selim:
“Çoğu konuda daha bilinçliyim ve üyelik sistemi sayesinde daha çok insan ile diyalog kurarak diğer konularda da bilinçlenerek gelişiyorum.”

Arda:
“Uzun zamandır düzenli kitap okuma alışkanlığını oturtamamıştım meydan okuma sayesinde düzenli kitap okuma alışkanlığı oturmaya başladı.”

Nurullah:
“En önemli bana kattığı şey gerçeklerle yüzleşmemi sağlaması. Başta porno olmak üzere ekranda harcadığım her gereksiz zaman sosyal hayatta çektiğim acıların temeliymiş. Bu “Acı” sinyallerini bugüne kadar görmezden geldim. Meğer kendimi geliştirmem için uyarıymış.”

Abdulkadir:
“Whatsapp gruplarında; süreçte yalnız olmadığımızı, karşılaştığımız sıkıntıların sadece kendimizde olmadığını ve üstesinden gelinebilen şeyler olduğunu görüyoruz. Grupta sadece yazılanları okuyarak da motivasyon bulabiliriz. Hele ki yazmak, cevap almak, cevap vermek hem kendimizi görmek açısından hem de konuya farklı bir bakış açısı edinmek adına güzel oluyor diye düşünüyorum.

Ara sıra da gönlü bol dostlarımızın bizlerle paylaştığı alıntılar, videolar ve resimler de çok güzel oluyor”

Ömer:
“Bu gruplar baya faydalı çünkü sadece kendini geliştirmek isteyen, kendine bir şey katmak isteyen insanlar var.”

Ali Eren:
“Üyelik sistemi bence aynı amaç doğrultusunda birleşmiş birçok insan olduğu için insana manevi bir destek veriyor ve bu da iradeye destek sağlıyor ve bazı konuların önemli olduğu bilinse de üzerine vurgu yapılmadıkça bazen insan onu önemsemiyor ama gruplarda üzerine vurgu yapıldığı için o konuda daha bilinçli olunuyor.”

Arda:
Whatsapp gruplarında 2019’un ilk meydan okumasından beri varım. Birçok kişi tanıdım, birçok bakış açısı gördüm. Zor durumda olan insanları da gördüm, hayatına çeki düzen verip yükselenleri de. Öncelikle bu kadar kişiyi görmek insana bir vizyon katıyor. Bunun dışında aklımda kalan sorulara güzel cevaplar buldum. Sormayı akıl edemediğim şeyleri gördüm ve onların cevaplarını okuyup yavaş yavaş NeverFap mantalitesine iyice giriş yaptım. Whatsapp grubu aynen bir limana sahip olmak gibi. Deniz çok dalgalı olsa da, kasırga olsa da gemi sanki halatlarla limana bağlı gibi. Bazen ipleri salmak gerekiyor, onun ayarı da çok önemli. Bireysel olmak da çok önemli ama genel olarak bu güvenlik hissi hep bana iyi hissettirdi.

Discord toplantıları ise Whatsapp ile yarışabilecek kadar güzeldi. Hatta birçok acıdan Whatsapp’ın önündeydi. Kişisel açıdan bakarsam ilk konuituğum günlere göre daha iyi iletişim kurduğumu düşünüyorum. Tanımadığım insanlarla tanışmak, onlara kendimi anlatmak, onlari dinlemek kesinlikle bir konfor alanından çıkma deneyimiydi. Kimileri icin basit olabilecek bu deneyim bazen çok gözümü korkuttu, hala bazen sayılarımız çok yüksek olduğunda konforsuz hissediyorum ama yine de orada olmaya özen gösteriyorum.

Bunun dışında, bazen felsefi şeyler konuştuk, bazen bağımlılık konuştuk, bazen sadece birilerini dinledik, bazen içimizi döktük. Oraya her hafta gelen kişilerle bildiğin arkadaş olduk. Ne kadar bilgisayardan bile olsa içeriğin çok içten olması sayesinde bence çok verimli bir sosyalleşme aracı oldu. Bazen konu belirlendi ders tadında şeyler öğrendik. Bekir sürekli bizlere destek çıktı, Umut’un ve Ayhan’ın katılması hep renk ve kalite olarak yansıdı.

Kisaca, bu iki kısım olmasa çok eksik olurdu benim için. Son 3-4 ayda discord toplantıları sayesinde katettiğim gelişimi başka ne şekilde sağlardım bilmiyorum.

*

2020 yılının ilk ayında gerçekleştirdiğimiz meydan okumasının başarı oranı %27,6 idi. Kabaca, katılan her 100 kişiden yalnız 27’si başarılı olmuş, sürecini bozmamıştı. Temmuz ayında gerçekleşen meydan okuma grubunda başarı oranı %51,2 idi. Yani 100 kişiden 51’i sürecinde başarılı olmuştu. Neredeyse iki katına çıkan bir başarı oranı.

Üyelerimizi dinlediğimize göre artık üyelik sisteminin detaylarına geçebiliriz güzel dostum.

0 0 votes
Makale Değerlendirmesi
Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments