Kadınlarda Mastürbasyon

Kadınlarda Mastürbasyon ve Cinsel Tatminsizlik

Yazar: Kardelen Çakır

“Dünün azize bakiresi , kolaylıkla bugünün (cinsel tedavi) hastası olabilir.” Leiblum ve Previn

Yapılan araştırmalara göre partnerleriyle girdikleri son ilişkide erkeklerin %85’inin kadınların ise %68’inin orgazm olduğu gösteriyor. Partnerle yapılan ilişkide bu oran bu kadar düşükken, mastürbasyonda ise erkeklerde %98’e kadınlarda %94’e çıkmaktadır. Kadınların partnerleriyle yaptıkları ilişki yerine mastürbasyondan bu kadar zevk almasının temel nedeni dış genital bölgeyi mastürbasyon sırasında uyarmalarıdır. Mastürbasyon yapan kadınların %86’sı klitorisi de bulunduran dış genital bölgeye odaklanıyor ve orgazm olmaya bu şekilde başlıyor. Yani erkek penisini vajinanın içine sokar gibi yaparken kadında böyle bir durum yok.

Klitorisi içten ya da dıştan uyarmak orgazma neden olur. Dış uyarımı el ya da bir aletle iç uyarımı ise penetrasyon karşılayabilir. Dış uyarıma alışan kadın iç uyarımdan zevk almayabilir. Kısacası mastürbasyonla klitorisi dış uyarıma alıştıran kadın içteki klitorisi penisle uyardığında orgazm olamayabilir. Partnerle yapılan seks sırasında aynı zamanda mastürbasyon yapmanın nedeni klitorisi uyarma isteğidir. Klitorisi uyarıp haz isteğini artırmak gayet normaldir. Bunu partneriniz de kendi eliyle ya da penis sürtmesiyle yapabilir. Buradaki asıl sorun sürtmeyi uzatıp olayı mastürbasyona çevirmek ve orgazm olmayı mastürbasyonla sağlamaktır. Böyle bir durumda penise çok da ihtiyaç kalmaz.

Bu durumda ilişki tek başına kendi kendine bir ilişki olur. Kadınlarda cinsel isteksizliğin sebeplerinden biri de budur. Diğer sebeplerinden biri ise çok fazla pozisyon değiştirmektir. Porno izleyen erkeklerin çok fazla pozisyon değiştirme eğilimleri olabilir. Pozisyon değiştirmek kadınların orgazm olmasına bir engeldir. Çünkü kadınlar erkeklere oranla daha uzun sürede tahrik olmaktadır. Sürekli pozisyon değiştirmek bu süreyi tekrar başa almaktır.

Ön sevişme kadınların orgazm olabilmesinde büyük bir etkendir. Ön sevişmeyi atlamamak önemlidir.

Türkiye’nin yaşam standartlarına bakıldığında ilk gece -gerdek- düğünle beraber beklenilen gecedir. Bu geceden önce kızların bir cinsellik yaşaması toplumun kıza yafta yapıştırmasına neden olur. Erkeklerde ise ergenlikten itibaren skor sayılarak durum ilerletilir. Kızlara sakın yapma bekle demek, erkeklere daha yapmadın mı demek  bu durumun mantık dışı olduğunun göstergesidir.

Kendi kendimize peki bu erkekler cinselliği kiminle yaşayacak diye sormadan edemedik.

Ergenlik dönemindeki cinsel isteğin verdiği enerjiyi iki cinsiyet de dahil olmak üzere başka aktivitelerde kullanmaları gerekir. erkeklere cinsellikleriyle övgü verirken kızları utandırmak başta kadın tarafı olmak üzere ilişkideki iki tarafı da kötü etkilemektedir.

Kızlara evlenene kadar cinselliklerini yaşatmamak onların cinselliginden utanmasına yol açmaktadır. Oysa karşısındakinin daha önce bir ve birden fazla deneyimi olmuştur. Bu utandırma ve öz güvensizlik kadının evlendikten sonra bile orgazm olamamasının diger bir nedenidir. Orgazm olmaması zamanla cinsellikten soğumasına ve yine aynı kapı olan kadınlarda cinsel isteksizliğe gitmemize yol açar.

Orgazm olan kadınlara göre, orgazm olmayan kadınların benlik saygıları (Öz güvenleri) daha düşük, bedenlerine yönelik algıları daha olumsuz, evliliklerinden duydukları memnuniyet daha az ve kendilerini ifade etme biçimleri daha pasifti. (Orgazm olmayan kadınlar ile orgazm olabilen kadınların atılganlık düzeyleri, benlik saygıları, beden algıları ve evlilik uyumları açısından karşılaştırılması yüksek lisans tezi Sibel Dinç)

Cinsel isteği artmış, sosyal normlara uymak zorunda olan ergen kızlarımız çareyi vajinada hymeni -kızlık zarı- bozmamaya dikkat ederek dış klitoristen mastürbasyon yaparak bulur.

küçüklükten başlayarak dış klitorisle orgazm olmaya alışan kadın ilerde partneriyle orgazm olma şeklinin vajina içinden olması gerektiğini anlar. Fakat artık orgazm olma şeklini değiştirmek kadın için zordur. Vajinal orgazm partnerle gerçekleşen birliktelikle olur. ergenlikte klitoral orgazma alışmak ilerde vajinal orgazm olamamaya yol açmaktadır.

Alıştığı orgazm olma şeklinin değişmesi kadınları orgazmdan soğutabilir. Ya da hemcinsini partner olarak seçebilir. Yapılan evliliklerin bu yüzden bitmesi de bir diğer olaydır. Tek çözüm yolu partnerle orgazm olmak ve kendi kendine orgazm olmamaktır. Sağlıklı ilişkinin temelinde bu yatar.

Kadınların mastürbasyon esnasında neyi sevip sevmediklerini öğrenmesi ve ilerde de partnerine söylemesi ilişkiyi daha sağlıklı olacağına dair söylentiler ve bunu destekleyen seksologlar bulunmakta. Fakat yukarıda da anlattığım gibi kadınlarda partnerle yapılan cinsellikle elle yapılan arasında çok büyük bir fark bulunmakta. Partneriniz bunu karşılayamaz. Bu söylenti anormal olanı norm olarak göstermektedir. Küçük yaşlarda başlanılarak yapılan bu mastürbasyonlar kadınlarda ilerde telafi edemeyeceği sorunlara yol açabilmektedir. Bu durumda mastürbasyon çok geç olmadan bırakılmalıdır.

Dış klitoral mastürbasyona alışmak vajinal yani partnerle olan orgazmı kötü etkilemektedir. dış klitoral mastürbasyonun yapılmasının nedeni hymeni bozmamaya yönelik bir cinsel hazzı yaşama isteğidir. bunun yapılmaması gerekir. ergenligin verdigi cinsel istek enerjisini kız da erkek de başka aktivitelere harcamalıdır. erkegin cinselligini yaşamasını onaylayıp kadının yaşamasını engellemek kızı dış klitoral mastürbasyona yöneltmektedir. Bu da hem ilerde yaşayacağı vajinal orgazmı kötü etkiler hem de özgüvensiz, benlik saygısı düşük kadınların oluşmasına yol açar. Durumların art arda birleşmesi kadının hangi kapıdan tutarsa tutsun cinselliğini ve orgazmını öldürmektedir. Erkek kız fark etmeksizin bireye cinsellikle ilgili aynı yaklaşılmalıdır.

Son kitabımıza ulaşmak için buraya tıklayın

0 0 votes
Makale Değerlendirmesi
Subscribe
Bildir
guest
3 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
dwight
dwight
3 yıl önce

takipçilerinizin yüzde kaçı kadın? böyle bir bilgiye yaklaşık da olsa sahip misiniz? sormamın sebebi, kadınlara yönelik içerikler ne şekilde onlara ulaşıyor veya ulaşıyor mu bunu merak ediyorum. eğer içeriklerinizi türkçe bilen kadınlara da yaymak için bir çalışma yapmak isterseniz destek olabiliriz.

Abdulkadir Demir
Abdulkadir Demir
10 ay önce

Çok bilgilendirici bir yazıydı. Teşekkürler neverfap akademi ❤️